Skip links
Film- of musicalpakket

WisBoek

Dit verhaal staat in het teken van weerbaarheid, geloven in jezelf en creatief omgaan met de werkelijkheid.

<b>Geschikt voor:</b><br>Groep 6, 7 & 8

Geschikt voor:
Groep 6, 7 & 8

<b>Speelduur:</b><br>60 - 75 minuten

Speelduur:
60 - 75 minuten

<b>Aantal liedjes:</b><br>vier

Aantal liedjes:
vier

<b>Aantal rollen:</b><br>12 - 35

Aantal rollen:
12 - 35

<b>Maatschappelijk thema:</b><br>weerbaarheid

Maatschappelijk thema:
weerbaarheid

<b>Genre:</b><br>komedie & jeugd

Genre:
komedie & jeugd

OVER HET VERHAAL

Samenvatting

Stel je voor: je loopt op school door de gang en iemand steekt zijn voet uit waardoor dat jij struikelt en mega hard op je gezicht gaat. De volledige inhoud van je rugzak ligt verspreid over de gang. En je lunch is over de vloer gesmeerd; wat een rotdag! Je raapt van de grond het WisBoek: een magisch boek waarmee jij elke situatie kunt veranderen. In plaats van dat jij struikelt… vallen de pestkoppen op de grond en doen ze een zeehond na!

Dat is de werkelijkheid van Luna. Ze herschrijft haar dagelijks leven van onvoldoendes naar voldoendes en van gepest worden tot de pester voor paal zetten! Vooral op schoolkamp komt het boekje haar goed van pas. Maar tijdens de spokentocht komt haar grootste nachtmerrie uit: het WisBoek is weg! Hoe kan ze in hemelsnaam nu alle situaties overleven? Tijdens de laatste dag van het kamp moet ze haar boekje terug zien te vinden, voordat haar aartsvijand het in handen krijgt…

LUISTER HIER NAAR DE MUZIEK
Méér dan alleen een script en liedjes

Bespaar tijd met ons
digitale lesmagazine

Bij het verhaal ‘WisBoek’ krijg je ook toegang tot een digitaal lesmagazine om tijd te besparen in de voorbereiding. Onze professionals hebben alle instructies in video’s opgenomen zodat jij alleen maar de filmpjes aan je klas hoeft laten te zien. Zo hoef jij bijvoorbeeld geen danspasjes of decor te bedenken en geen attributenlijst te maken. Met ons digitale lesmagazine haal je alle kennis in huis om eenvoudig van je film of musical een succes te maken.

In het digitale lesmagazine vind je:

Lesvideo’s van professionals die uitleg geven over: acteren, zingen & dansen. De dansjes hoef je niet zelf uit te denken, dat hebben wij al voor je gedaan.

Lesvideo’s met tips and tricks voor het maken van een film: tekst leren, filmen, monteren, locaties zoeken en de draaidag. Voor het maken van een musical: tekst leren, kleding, attributen, decor, generale repetitie, licht en geluid.

Overzichtslijsten met kleding, locaties, attributen én decor.

Lesbrieven met verdiepingsopdrachten.

Een map met muziek en geluidseffecten die het verhaal versterken.

Promotiemiddelen

Wat anderen zeggen over onze verhalen

Deze leerkrachten en leerlingen gingen je voor

Meer dan 400 leerlingen hebben al een van onze film- en musicalverhalen gespeeld. Hieronder lees je een paar enthousiaste reacties van leerkrachten en leerlingen.

De pakketten

Kies jij voor een film of een
musical in je klas?

Film pakket

Maak een film in je klas!

Digitaal bestand van een script met 15 óf 35 rollen

Vier liedjes met met songtekst, oefen opname en een instrumentaal muziekbestand

Digitaal les magazine met toegang voor vier maanden met daarin:

Lesvideo’s van professionals die uitleg geven over: acteren, zang & dans en video’s met tips and tricks voor het maken van een film, zoals: monteren, filmen en attributen verzamelen

Uitgebreid plan waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de film maakt

Lijst met kleding, locaties en attributen

Diverse handouts met tips en tricks over het maken van een film

Map met muziek en geluidseffecten die het verhaal versterken

Montagebestanden die je helpen met monteren

Promotiemiddelen voor de film

Je brengt WisBoek als filmpakket in je klas voor slechts:

259,-

Musical pakket

Maak een musical in je klas!

Digitaal bestand van een script met 15 óf 35 rollen

Vier liedjes met met songtekst, oefen opname en een instrumentaal muziekbestand

Digitaal les magazine met toegang voor vier maanden met daarin:

Lesvideo’s van professionals die uitleg geven over: acteren, zang & dans en video’s met tips and tricks voor het maken van een musical

Uitgebreid plan waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de musical maakt

Lijst met kleding, decor en attributen

Diverse handouts met tips en tricks over het maken van een musical

Map met muziek en geluidseffecten die het verhaal versterken

Promotiemiddelen voor de musical

Je brengt WisBoek als musicalpakket in je klas voor slechts:

259,-

Hoe het werkt

Zo ontvang jij
WisBoek in je klas

Bestellen

Je gaat naar de bestelpagina en kiest een film óf musical pakket van WisBoek. Je stopt dit pakket en eventuele aanvullende workshops in je winkelmandje en je kiest voor betalen op rekening of meteen afrekenen.

Licentieovereenkomst

Na ontvangst van de betaling ontvang je via de mail een bevestiging van je bestelling en kun je de licentieovereenkomst downloaden. Deze dien je ondertekend retour te sturen om je bestelling compleet te maken.

Starten maar!

Na ontvangst van de ondertekende licentieovereenkomst sturen wij de middelen naar je toe.

Vragen over de film- en musicalpakketten

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer.

Wij vragen altijd om goed met de leerlingen te communiceren wat ze graag willen doen. Ga er niet zomaar vanuit dat elke leerling graag in de spotlight wil staan. Ook achter de schermen zijn er genoeg taken die wij uitleggen in ons digitale lesmagazine. Heb je 40 leerlingen die willen meespelen? Kijk dan zelf of je rollen kunt opsplitsen. Heb je een kleine klas? Kies dan voor de versie met 15 rollen.

We laten elke deelnemer een licentieovereenkomst tekenen om te voorkomen dat ons product zomaar verspreid wordt. Na afronding van het project krijg je dus géén toegang meer tot het digitale lespakket en vragen we je alle documenten rondom dit project te verwijderen.

Iets ontwikkelen kost natuurlijk geld. Daarom vragen wij een bijdrage van €249,-. Dit komt neer op een bedrag van slechts €7,11 per leerling bij een klas van 35 leerlingen. Met deze bijdrage kunnen we een klein gedeelte van de ontwikkelingskosten te dekken. We kunnen de prijs gelukkig laag houden omdat we gelden ontvangen van diverse organisaties. 

Veel andere organisaties bieden enkel een script en liedjes aan. Wij zijn ervan overtuigd dat door middel van het digitale lesmagazine je samen met je klas veel meer leert van het maken van een film of musical.

Nee, het is niet nodig om extra apparatuur aan te schaffen voor het maken van een film. Een mobiele telefoon of ipad die kan filmen in HD kwaliteit is al voldoende.

Nee, wij leren je graag stap-voor-stap hoe je dit kan doen in ons digitale lesmagazine. De instructies worden ondersteund met video’s die je precies uitleggen wat je moet doen. De video’s zijn vooral geschikt om samen met je klas te bekijken. Zo ga je samen met je klas dit project aan.

Liever een compleet informatiedocument downloaden om te printen over WisBoek?
Explore
Drag