Skip links
Filmpakket

The Challenge

Dit verhaal staat in het teken van social media (gebruik), respect en daadkracht.

<b>Geschikt voor:</b><br>Groep 6, 7 & 8

Geschikt voor:
Groep 6, 7 & 8

<b>Speelduur:</b><br>60 - 75 minuten

Speelduur:
60 - 75 minuten

<b>Aantal liedjes:</b><br>een

Aantal liedjes:
een

<b>Aantal rollen:</b><br>12 - 35

Aantal rollen:
12 - 35

<b>Maatschappelijk thema:</b><br>social media gebruik

Maatschappelijk thema:
social media gebruik

<b>Genre:</b><br>drama

Genre:
drama

OVER HET VERHAAL

Samenvatting

Hero kijkt uit naar zijn eerste schooldag op een nieuwe school. Hij zit al in groep 8, maar is onlangs met zijn ouders verhuisd naar een nieuwe stad. Vol goede moed loopt hij vanuit zijn nieuwe huis naar school toe.

Aangekomen op school heeft er niemand oog voor hem. Iedereen uit zijn klas is helemaal geobsedeerd met hun mobiele telefoon. Hun handen lijken vastgeplakt aan hun mobiel en ze zijn alleen maar bezig met opdrachten die ze krijgen met de nieuwe app ‘THE CHALLENGE’. Hero weet niet wat hij ziet… Hij heeft geen telefoon omdat hij geen mobiel mag van zijn ouders. Daardoor vinden klasgenoten hem niet ‘cool’ en wordt hij buitengesloten. Alleen zijn zus Lieve begrijpt hem… Langzamerhand ziet Hero hoe die onschuldige app ‘THE CHALLENGE’ helemaal niet zo onschuldig blijkt te zijn. Want wat doet de klas als ze de opdracht krijgen om geld over te maken naar een bankrekeningnummer, dat “een goed doel is”? Lukt het Hero om samen met zijn zus Lieve zijn klas te redden van deze gevaarlijke challenges? Zal de klas ooit weer oog krijgen voor elkaar?

Bekijk hier de trailer van het verhaal
LUISTER HIER NAAR DE MUZIEK
Wat anderen zeggen over onze verhalen

Deze leerkrachten en leerlingen gingen je voor

Meer dan 400 leerlingen hebben al een van onze film- en musicalverhalen gespeeld. Hieronder lees je een paar enthousiaste reacties van leerkrachten en leerlingen.

Het pakket

Wij helpen je middels
ons film pakket

v1_Cultuur_in_je_klas_Filmpakket_the_challenge

Film pakket

Maak een film in je klas!

Digitaal bestand van een script met 15 óf 35 rollen

Een liedje met met songtekst, oefen opname en een instrumentaal muziekbestand

Digitaal les magazine met toegang voor vier maanden met daarin:

Lesvideo’s van professionals die uitleg geven over: acteren, zang & en video’s met tips and tricks voor het maken van een film, zoals: monteren, filmen en attributen verzamelen

Uitgebreid plan waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de film maakt

Lijst met kleding, locaties en attributen

Diverse handouts met tips en tricks over het maken van een film

Map met muziek en geluidseffecten die het verhaal versterken

Montagebestanden die je helpen met monteren

Promotiemiddelen voor de film

Je brengt The Challenge als film pakket in je klas voor slechts:

190,-

Hoe het werkt

Zo ontvang jij
The Challenge in je klas

Bestellen

Je gaat naar de bestelpagina en kiest het film pakket van 'The Challenge'. Je stopt dit pakket en eventuele aanvullende workshops in je winkelmandje en je kiest voor betalen op rekening of meteen afrekenen.

Licentieovereenkomst

Na ontvangst van de betaling ontvang je via de mail een bevestiging van je bestelling en kun je de licentieovereenkomst downloaden. Deze dien je ondertekend retour te sturen om je bestelling compleet te maken.

Starten maar!

Na ontvangst van de ondertekende licentieovereenkomst sturen wij volgens planning de middelen naar je toe.

Vragen over de film- en musicalpakketten

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer.

Wij vragen altijd om goed met de leerlingen te communiceren wat ze graag willen doen. Ga er niet zomaar vanuit dat elke leerling graag in de spotlight wil staan. Ook achter de schermen zijn er genoeg taken die wij uitleggen in ons digitale lesmagazine. Heb je 40 leerlingen die willen meespelen? Kijk dan zelf of je rollen kunt opsplitsen. Heb je een kleine klas? Kies dan voor de versie met 15 rollen.

We laten elke deelnemer een licentieovereenkomst tekenen om te voorkomen dat ons product zomaar verspreid wordt. Na afronding van het project krijg je dus géén toegang meer tot het digitale lespakket en vragen we je alle documenten rondom dit project te verwijderen.

Iets ontwikkelen kost natuurlijk geld. Daarom vragen wij een bijdrage van €190,- voor het verhaal 'The Challenge'. Dit is een andere prijs dan voor WisBoek omdat 'The Challenge' een pilot versie is van het project. We hebben aan de hand van deze pilot versie de volgende componenten toegevoegd aan Wisboek; dans, zang uitgebreid, acteren uitgebreid, en het maken van twee attributen.

Veel andere organisaties bieden enkel een script en liedjes aan. Wij zijn ervan overtuigd dat door middel van het digitale lesmagazine je samen met je klas veel meer leert van het maken van een film of musical.

Nee, het is niet nodig om extra apparatuur aan te schaffen voor het maken van een film. Een mobiele telefoon of ipad die kan filmen in HD kwaliteit is al voldoende.

Nee, wij leren je graag stap-voor-stap hoe je dit kan doen in ons digitale lesmagazine. De instructies worden ondersteund met video’s die je precies uitleggen wat je moet doen. De video’s zijn vooral geschikt om samen met je klas te bekijken. Zo ga je samen met je klas dit project aan.

Explore
Drag